by
on
under
Permalink

Svenska kläddesigners

I Sverige så kan vi helt klart vara stolta över det goda omdöme som många av våra svenska kläddesigners har utanför landets gränser, samt en rad andra profiler inom modevärlden med allt från stylister till catwalkspecialister. Idag tar vi oss en titt på några utav dessa, bara för att ge er läsare en liten inblick i det svenska modeundret.

Marlene Abraham

Marlene Abraham är en kläddesigner som vi gillar skarpt och som vi därför redan nämnt i förbifarten i ett tidigare inlägg här på sajten. Hon har med sitt eget klädmärke Mayla lyckats med bedriften att skapa vad vi skulle vilja kalla något nedtonar high fashion till allmänheten. De flesta av hennes plagg fungerar lika bra att bära både till vardags som fest, något som givit henne en speciell plats i våra hjärtan och även många andra människor världen över.

Jonas Hallberg

Jonas Hallberg är ingen kläddesigner i ordets rätta bemärkelse men något denna man har är ett oerhört gott öga för mode och det extravaganta, något som gjort att han fått det stora nöjet att styla världsstjärnor så som Cameron Diaz och Charlize Theron, med flera. Därigenom har han helt klart satt sitt namn på den internationella modekartan under åtminstone några år fram i tiden.

Lars Wallin

Lars Wallin är i Sverige kanske främst förknippad med Melodifestivalen där han levererat ett flertal lyckade kreationer till en rad olika artister, både i Sverige men även utomlands. Förutom detta så har han även gjort klänningar till våra svenska prinsessor samt internationella kändisar.