by
on
under ,
Permalink

Klassisk och stilren

Att ha en klassisk och stilren klädstil gör att du passar in nästan överallt och i alla sammanhang. Den stilrena klädseln tolkas utefter sammanhanget istället för att kläder förklara vart du är och vad du gör. 

Den klassiska stilen fokuserar på dina egna former, den är gjord av kvalité med stilren skärning och rejäla sömmar.

Överdelen

Överdelen i en klassisk och stilren klädstil handlar om mjuka toner, pasteller och svartvitt. Topparna kan vara tröjor, blusar, skjortor och även linnen. Tänk på att överdelen ska följa kroppen, vara i ett mjukt tyg och gärna ha någon liten extradetalj såsom volang eller puffiga ärmar.

Jackor och kavajer kan variera i skärning och tyg. Kappor är det bästa jackvalet, det är stilren och är lika snyggt på hösten som på vintern. Kavajer kan vara ha trekvartsärmar och ska gärna matcha din underdel.

Klänningar ska gärna vara långa och i mjuka material: tänk volang, skira tyger och flera lager. Den ska gärna vara enfärgad men kan sedan brytas av ett skärp eller ett par skor i annan färg.

Underdelen

Knälång kjolar och raka byxor är helt klart staplarna i den här klädstilen. Grått, svart och beige är populärast och därmed också lättast att hitta. Men det går även att använda vitt och blått. En rak byxskärning gör att den passar de flesta kroppsformer och går bra till alla möjliga skoval. Kjolen får gärna, såsom toppen, ha någon extradetalj eller kombineras snyggt med accessoarer

Skorna

Klackar och åter klackar. Kilklackarna går bort, välj istället stilettoklackar. Ju högre desto bättre, men kom ihåg att du ska orka gå i dem i några timmar. Köp silikoninlägg som dämpar belastningen och kasta av dig klackarna när du sitter med fötterna gömd under skrivbordet.

Underkläderna

Underkläderna ska hålla sig i samma toner, med gärna lite spets och extrastöd. En stor byst kan tonas ned med rätt bh och en liten byst kan se lite större ut med en pushup.

För att känna sig lite sexigare kan man använda stay ups istället för strumpbyxor. Har man tajta kläder ska man hellre välja stringtrosor eftersom då syns inga veck eller linjer efter troskanten.

Accessoarerna

Här kan man vara lite vildare och visa upp sig lite mer. stora halsband passar bra till en nedtonad klädsel i två färger. Smyckena ska gärna tillhöra samma kollektion eller åtminstone färg: örhängen och halsband märks som mest när de matchar. Var försiktig med ringar, en ring för mycket kan göra att hela outfiten ser fel ut.