by
on
under
Permalink

Så väljer du rätt Sport BH för din kroppstyp och träning

När du tränar är en Sport BH en viktig del av din träningsutrustning. Inte bara skyddar den dina bröst och minskar obehag, den kan också påverka din prestation. En Sport BH som inte passar ordentligt kan leda till skav eller smärta och distrahera dig från din träning. Men hur väljer du rätt Sport BH för din kroppstyp och träning? Här är några tips:

Bestäm din kroppstyp

Innan du väljer en Sport BH, ta reda på din kroppstyp och storlek. Det finns olika typer av Sport BH:ar för olika kroppstyper och bröststorlekar. En storlek passar inte alla, så det är viktigt att mäta din byst och välja en BH som passar din storlek och form.

Välj rätt stöd

Stödnivån på din Sport BH beror på din träningsintensitet och bröststorlek. Om du har större bröst och tränar högintensivt, behöver du en Sport BH med högre stödnivå. En BH med lägre stödnivå är lämpligare för mindre bröst eller mindre intensiv träning.

Hitta rätt stil

Det finns olika stilar av Sport BH:ar, och det är viktigt att hitta en stil som passar din träningsform. En BH med axelband är lämplig för lågintensiva träningsformer som yoga och pilates, medan en racerback BH ger bättre stöd och är mer lämplig för högintensiv träning som löpning och gymträning.

Kolla materialet

En Sport BH ska inte bara ge rätt stöd, den ska också vara bekväm att ha på sig. Välj en BH med andningsbart material som inte orsakar irritation eller skav. Kolla också om BH:n är tillverkad med fuktavvisande material, särskilt om du svettas mycket under träning.

Nu när du vet hur du väljer rätt Sport BH för din kroppstyp och träning, kan du hitta den perfekta BH:n som ger dig maximalt stöd och komfort under din träning. Kom ihåg att en bra Sport BH är en investering i din hälsa och din träningsprestation.