by
on
under ,
Permalink

Dina skor och fötter

Skor och fötter har hört ihop i flera hundra år och modet har förändras både av och till. Förr i tiden var det männen som bar de höga klackarna och fick leva med ömmande fötter, sedan blev det kvinnornas tur. 

Inlägg

När du använder högklackat är det viktigt att ha bra inlägg som dämpar belastningen. Och det är viktigt att inte bära dem för länge, annars kommer värken som ett brev på posten. Har du redan gått i högklackat i flera år är fötterna redan vana men det är ändå viktigt att skydda dem. Folk som går i högklackat länge kan få problem med förkortade hälsenor och kan inte längre gå i vanliga platta skor.

Extraskor

Om du ska iväg på dans eller middag kan du ta med dina högklackade skor och gå dit med vanliga joggingskor som passar fötterna bättre. Om du får för ont under eller i slutet av kvällen kan du byta tillbaka så fötterna får vila lite. Ett extra par mjuka och sköna skor kan vara en följeslagare i bilen, då finns det alltid alternativ om du behöver dem. Ett par joggingskor kan också följa med på stranden, bestämmer du att vandra längs kusten eller har hittat en strand med mycket sten är det skönt att slippa gå barfota eller i flip-flops hela kvällen.