by
on
under ,
Permalink

Ha råd med finare kläder

En klädbudgeten är liten för de flesta, nåt plagg i månaden är okej så länge man håller koll på kostnaderna. Men för kvalitetskläder behöver du en större budget och hur går det utan att du vinner på lotto?

Om du vill kunna shoppa high fashion behöver du först och främst se över din budget och se var du kan spara in pengar. Vi har exempelvis en tendens att köpa lite för mycket mat när vi handlar. Vi handlar med ögonen och det kan vara svårare att handla med måtta om du går till affären hungrig. Försök att skriva en inköpslista och hålla dig till den. Undvik de onödiga inköpen och begränsa dina köp av de dyraste varorna såsom snacks och läsk.

Har du möjligheten att få ned dina fasta kostnader? Du kanske kan ta ett billigare mobilabonnemang och leva med lite mindre surf per månad? Om du har wifi i hemmet är det ändå så korta stunder som du behöver använda mobilsurfen.

Var realistisk med hur mycket du kan handla. Du måste kanske begränsa hur många plagg du kan köpa. Att gå från att köpa ett linne för femtio kronor till ett för fyrahundra kommer att göra stor skillnad. Dina kläder kommer att hålla längre, vara mer ekologiska och passa dig bättre. Det enda du behöver gör är att spendera lite mer pengar.