by
on
under ,
Permalink

Haute couture – ett exklusivare mode

Haute couture räknas idag som ett exklusivare mode då det borgar för en stor skicklighet i konsten sömnad. Det är framförallt fråga om skräddarsydda modeplagg som skapas för specielle tillfällen och kanske bara finns i ett exemplar.

På catwalken så kan man ofta se dessa kläder som då är uppsydda för den modell som visar upp plagget. Skulle du vilja köpa en klänning eller annat så gäller det att kontakta det modehus som skapat kläderna för att kolla om du får köpa detta. Och du, det är inte fråga om några små summor som vi talar om för att få detta i sin ägo.

Som oftast så är det specialdesignade plagg som en en modedesigner skapat. Dessa kan vara speciellt intressant för stjärnor inom filmbranschen och riktigt stora artister. Det blir ett sätt att visa upp sig och göra reklam för sig själv. Att bära något som ingen annan burit tidigare och framförallt inte något som allmänheten skulle kunna ha råd med att köpa.

High fashion kan däremot vara något som gemene man kan tänkas att köpa och bära. Det kan vara kläder eller accessoarer som det inte är så stor produktion på. Något speciellt och relativt unikt som inte varannan person går och köper. Som oftast så är det duktiga designers som skapar dessa kollektioner och säljer dessa på egen sajt eller i utvalda fysiska butiker.