by
on
under , ,
Permalink

Män börjar shoppa mer

Mannens garderob är oftast mindre än kvinnans. När kvinnan behöver ett helt rum, behöver mannen en garderob eller en byrå. Tiderna håller dock på att förändras. Nu ser vi fler och fler nätbutiker riktade mot män. 

Snygga kläder till mannen finns i överflöd. Du hittar en herravdelning på alla nätbutiker och det finns tusentals sajter som riktar sig exklusivt mot män. Förr i tiden var det vanligt att kvinnan shoppade åt mannen, hon såg till att han hade kläder och ett bra urval från senaste modet. Sedan vi övergått till ett mer jämställt samhälle har marknaden tvingas byta strategi och rikta sig direkt mot männen med sin reklam och annonser. Det har tagit tid att komma till punkten då män kan känna sig lika bekväma som kvinnor att erkänna sin kärlek till mode och shopping.

Idag ser vi en markant ökning som inte ser ut att avta, tvärtom. Män blir alltmer medvetna om utbudet där ute och söker sig till nätet för att snabbt hitta de snyggaste plaggen som passar deras stil och budget. En positiv sak med detta är att priserna för herrkläder börjar gå ned allteftersom efterfrågan stiger. Snart kan de också hitta tröjor för en femtiolapp och ett par jeans under femhundringen.